ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η πολύτροπη αρμονία είναι το δημιούργημα μίας ομάδας ανθρώπων που έχει σταθερή 20ετή παρουσία στα εκπαιδευτικά πράγματα της Δυτικής Αθήνας. Είναι βασικά στελέχη του φροντιστηρίου πολύτροπο που λειτουργεί από το 1989 στην περιοχή του Αιγάλεω και στη συνέχεια στον Κορυδαλλό και στο Χαϊδάρι.

Η μακρά εκπαιδευτική μας πείρα και η αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών μας επιλογών αντιπροσωπεύεται από ένα μακρύ κατάλογο μαθητών μας που πέτυχαν στους μορφωτικούς τους στόχους και αποτελούν ήδη ένα δυναμικό επιστημονικό δυναμικό στην περιοχή. Δείξαμε, δηλαδή, ότι ένα φροντιστήριο μπορεί να είναι χώρος παιδείας και να συντελέσει αποφασιστικά στη μορφωτική επιτυχία των μαθητών.

Αποφασίσαμε να μεταφυτεύσουμε την εκπαιδευτική μας πείρα σ” έναν χώρο που λειτουργεί σφαιρικότερα καθορίζοντας τα παιδιά από την Α΄ Γυμνασίου. Εγκαινιάσαμε, λοιπόν, από το εκπαιδευτικό έτος 2005-2006 την πολύτροπη αρμονία στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Ένα σχολείο ανθρώπινης κλίμακας που δε στηρίζεται στον εύκολο εντυπωσιασμό τεχνοκρατικών χώρων ή στην προσφορά εγκαταστάσεων που μόνο οικονομικό κόστος έχουν, αλλά στην κατάθεση ψυχής. Ονειρευόμαστε όμως να γίνουμε και κύτταρο δημιουργίας στην ευρύτερη περιοχή.