Ποιοί Είμαστε

Σχολείο, Δάσκαλος, Μόρφωση, Ήθος, Ανθρωπιά

Λέξεις παρούσες, έννοιες Χαμένες. Μπορούμε να τις ζωντανέψουµε ή είναι χαμένες σαν τα παιδικά μας όνειρα; Πρέπει να τις επαναφέρουµε στη µνήµη µας και να τις αποκαταστήσουµε εµπλουτισµένες µε τις γοητευτικές κατακτήσεις του παρόντος. Αν όχι για µας, αλλά για τα παιδιά µας.

Αν ξεπουλήσαμε την υλική και πνευματική περιουσία των γονιών µας, δεν δικαιούµαστε να υποθηκεύσουµε το µέλλον των παιδιών µας. Η µάχη για την επιτυχία των παιδιών µας, για την ψυχική τους ισορροπία, για τη διέξοδο των εξεγέρσεων και των αμφισβητήσεών τους, περνάει µέσα από την αποκατάσταση και την απόλαυση αυτών των εννοιών. Υπεύθυνος γι’ αυτό, κυρίως είναι ο μοναδικός µέσα σ’ αυτές, ανθρώπινος παράγοντας, ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

Το σχολείο µας, η Πολύτροπη Αρμονία ξεκίνησε για να συμβάλλει σ΄αυτό.

Ευχαριστούμε τους/τις καθηγητές/τριες µας που συνειδητά είναι µαζί µας. Χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να δώσουμε αυτή τη δύσκολη αλλά αναζωογόνο µάχη.

Ευχαριστούµε τους γονείς που µάς εμπιστεύθηκαν και μάχονται µαζί µας.

Πάνω απ΄όλα ευχαριστούμε τους/τις µαθητές/τριες µας που δε διάλεξαν τον εύκολο δρόµο. Που διάλεξαν το δρόμο µε περιεχόμενα, µε συγκινήσεις, µε γλυκό κόπο που τους προσφέρει χαρά, ζωντάνια και νόηµα στη ζωή τους.

Ευχαριστούμε, τέλος, τους τελειόφοιτους µας για τα λαμπρά τους αποτελέσµατα. Μάς τροφοδότησαν µε αρκετό κουράγιο, θάρρος και αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Κρατήστε µας στα όνειρά σας.