Νέα

Επιστημονικές παρουσιάσεις από μέλη του ομίλου αποφοίτων του σχολείου μας

Με μεγάλη μας  χαρά και τιμή, σας ανακοινώνουμε την έναρξη μιας σειράς ομιλιών αποφοίτων του σχολείου μας και ενεργών πλέον μελών  της επιστημονικής κοινότητας.

Η πρώτη ομιλία διεξήχθη την προηγούμενη Τετάρτη (9 Μαρτίου) και ώρα 16:00, στο αμφιθέατρο του Λυκείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας. Εισηγητής ήταν ο Νίκος Μποφιλάκης, απόφοιτος του σχολείου μας και τριτοετής φοιτητής του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, ο οποίος μάς μίλησε περί βαρύτητας, διαστήματος και κοσμολογίας σε μια εισήγηση με τίτλο «Η Έλξη της Φυσικής» και κέρδισε τον ενθουσιασμό του ακροατηρίου.

Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή (18/3), στις 16:00. Εισηγητής θα είναι ο Ραφαήλ Αδάμ, απόφοιτος του σχολείου μας και τριτοετής φοιτητής του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ, θα μας μιλήσει για τη διπλή έλικα, τα εμβόλια και την βιολογική μας υπόσταση σε μια εισήγηση με τίτλο «Υπό το φως της εξέλιξης».

Ευχαριστούμε θερμά τους απόφοιτους του σχολείου μας για τις ομιλίες που προετοιμάζουν ειδικά για το ακροατήριο του σχολείου. Νιώθουμε βαθιά συγκίνηση από την εξέλιξη των παλιών μαθητών/τριών μας ως επιστημόνων και ως ανθρώπων.

Αφίσα Η Έλξη της Φυσικής

 

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: