Εκδηλώσεις

Ο "Πυθαγόρας 2022" στην Πολύτροπη Αρμονία

ΑΦΙΣΑ 4ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ

Ο διαγωνισμός "Πυθαγόρας" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) στοχεύει στην ανάπτυξη των βασικών μαθηματικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με μαθηματικό τρόπο και να αξιοποιεί βασικές μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες. Στον "Πυθαγόρα" μπορούν να λάβουν μέρος οι μαθητές/τριες των τάξεων από Β' Δημοτικού έως και Γ' Γυμνασίου.

Το σχολείο μας λειτουργεί και φέτος ως εξεταστικό κέντρο για τον νέο και πρωτότυπο ως προς τους στόχους του διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου, 12 Μαρτίου 2022 εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικά.

Οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό δηλώνονται στη γραμματεία του Γυμνασίου μας (gymnasio@politropiarmonia.gr, 210 5820076). Για τη συμμετοχή των παιδιών πρέπει να συμπληρωθεί φόρμα γονικής συναίνεσης.

Η ύλη ανά ομάδα στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές είναι διαθέσιμη εδώ. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε και τους διακριθέντες της προηγούμενης χρονιάς εδώ.

Καθώς πλησιάζει η ημέρα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

1) Οι ώρες εξέτασης το Σάββατο 12  Μαρτίου 2022 είναι οι παρακάτω:

09.30-11.00: Τάξεις Ε', Στ' Δημοτικού

11.30-13.00: Τάξη Β' Δημοτικού

13.30-15.00: Τάξεις Γ', Δ' Δημοτικού

15.30-17.00: Τάξεις Α', Β', Γ' Γυμνασίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές  για τον διαγωνισμό μπορούν να γίνουν μέχρι και τις 8 Μαρτίου 2022. Για την εγγραφή, απαιτείται ο μαθητής να έχει καταβάλει το ποσόν της συνδρομής για το περιοδικό, επομένως να έχει καταστεί ενεργός. Οι ανενεργοί μαθητές δε συμμετέχουν στο διαγωνισμό. 

2) Οι βεβαιώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις θα εξάγονται από το σύστημα και θα είναι διαθέσιμες την επομένη των εξετάσεων.

3) Βρίσκεται υπό κατασκευή ένας νέος ιστότοπος που θα περιέχει θέματα στη λογική του Διαγωνισμού και γενικά θέματα εξάσκησης των μαθητών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλους.

4) Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα γίνει δοκιμαστική προσομοίωση της διαδικασίας του διαγωνισμού στην οποία οι μαθητές θα έχουν, προαιρετικά, την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το ψηφιακό περιβάλλον.

5) Για οποιοδήποτε τεχνικό ζήτημα προκύψει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο οργάνωσης του διαγωνισμού από το σχολείο μας, κύριο Ιωάννη Μιχέλη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: jmixelis@gmail.com.

Μοιραστείτε την Εκδήλωση: