Νέα

Συμμετοχή στην Εκδήλωση «Η Φυσική Μαγεύει»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ομάδα πειραματιστών της Πολύτροπης Αρμονίας, STEM.inists συμμετείχε ενεργά στο Πανελλήνιο Μαθητικό Forum «Η Φυσική Μαγεύει», το οποίο διοργανώθηκε το τριήμερο 17-19 Δεκεμβρίου. Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες γνωρίζουν διακεκριμένους Ακαδημαϊκούς, εισάγονται στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο και παράλληλα παρουσιάζουν τα δικά τους πειράματα.

Η ακαταμάχητη ομάδα STEM.inists του σχολείου μας, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά και πρωτότυπα πειράματα στο κοινό, έμαθε, δίδαξε και διασκέδασε, δραπετεύοντας για λίγο από την καθημερινή, τυπική εικόνα του εκπαιδευτικού μας τοπίου. Τα πειράματα που παρουσίασε η ομάδα ήταν:

  1. Το φαινόμενο της μπαλαρίνας
  2. Πειράματα του Faraday
  3. Το εκκρεμές του Foucault
  4. Συστήματα Εφελκυσμού (μια περίεργη αιώρηση)
  5. Παιχνίδια με το φως (πόλωση)
  6. Ρυθμικά Λαμπάκια (εφαρμογή σε Python)
  7. Jingle Bells (εφαρμογή σε Python).

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν απερίγραπτος. Στα πλαίσια του διαγωνισμού της εκδήλωσης «Γίνε κι εσύ εισηγητής», όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία εισήγηση πάνω σε ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους, η μαθήτριά της Β' Λυκείου, Έλενα Φουτρή απέσπασε το 2ο Βραβείο ατομικής εισήγησης. Ο τίτλος της ομιλίας της ήταν: «Η αεροδυναμική στη Formula 1».

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους για την όλη προσπάθεια.

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση: